Lokalen

Lokalen vi valde till festen efter bröllopet är en bygdegård som finns i Vånga någon kilometer från kyrkan. Vi ville att det skulle vara relativt smidigt för alla gäster att ta sig mellan kyrkan och lokalen plus att vi inte ville att det skulle krävas alltför lång tid för att ta sig den sträckan. Därför valde vi att ha festen i en lokal nära kyrkan.
 
Själva lokalen i sig är kanske inte den roligaste rent utseendemässigt men man kan trolla ganska mycket med dekorationer, stolsöverdrag och annat som drar ögat från det som kanske inte är riktigt lika snyggt. Det är ganska högt i tak i lokalen vi valde och för att man inte skulle fokusera på det, och de inte så snygga lamporna i taket så valde vi att beställa vimplar som vi sedan satte upp över rummet precis över huvudhöjd för att "få ner" taket lite och ändra fokus. Sedan experimenterade vi lite med belysningen så att det varken blev för ljust eller mörkt. Man vill ju gärna se sina gäster och kunna läsa i programmen men man vill å andra sidan inte sitta i lysrörsbelysning. Det är inte speciellt mysigt.
 
(null)
 
I lokalen fanns även ett kök med en bardisk vilket var toppen för då hade både serveringspersonalen bra plats att arbeta på och baren fick en naturlig plats utan att vi behövde bygga upp något själva. Köket och baren fanns i en lite mindre sal och sedan hade vi middagen och festen i den lite större salen. Vi tyckte att det var bra att man kunde dela upp det lite så att man kunde gå undan om man tyckte det var för mycket ljud i den stora salen i och med att vi spelade musiken där efter middagen.
 
Enda minuset med lokalen egentligen är ju att den ligger en bit utanför stan och det går inte speciellt många bussar förbi där på helgkvällarna. Det var dock inte något superstort problem. Vissa samåkte, vissa blev hämtade av vänner och vissa körde helt enkelt själva. Vi fick skjuts av C's marskalk med fru in till vårt hotell i stan när vi började bli lite trötta i fötterna.
 
På det stora hela är vi väldigt nöjda med valet av lokal och kommer säkert använde den igen om man ska ha någon större födelsedagsfest eller liknande!
 
 
 

Kommentera här: