Febrig bebis

Halloj! Vad har hänt sedan sist? Inte supermycket egentligen. Vi har firat midsommar. Eller firat kanske är att ta i, men vi var i alla fall förbi ett midsommarfirande och köpte lite lotter, vi åt jordgubbar och så grillade vi på kvällen. Så det blev ändå en typisk midsommar om man ska se det så. Sen sov vi över ute hos melkers farmor och farfar. Första gången lillfisen sov kvar där, men det lär bli fler gånger. 

Något annat som har hänt är att vi varit på ett nytt besök på BVC. Melker väger numera 6320 gram och är 64 cm lång. Tänk att han växt 14 cm och gått upp över 3,3 kg sedan han föddes för alldeles snart tre månader sedan. Det är inte klokt. Det går alldeles för fort! På besöket igår fick han tremånadersvaccinet. Så hemskt det kändes i mammahjärtat. Där satt han och smilade åt sköterskorna som den sociala lilla gladfisen han är och så svarade de med att ge honom en spruta i varje ben. SÅ ledsen han blev. Men efter lite sockerlösning, nappen och mys så lugnade han sig och sen somnade han i vagnen så jag och C kunde äta lunch tillsammans, samtidigt! Det är de där små sakerna i vardagen man blir lycklig över. 

 
Melker blev lite smågnällig igår eftermiddag, men sov ändå helt okej under natten. Jag tänkte för en sekund att han kanske skulle slippa feber, men tji fick jag. När vi tog tempen i förmiddags så låg den på 39,5. Så det blev att ställa in minigolf-planerna och istället blev det hemmamys med lillfisen som inte alls varit sig själv idag. Han fick lite alvedon förut och febern har gått upp och ner hela dagen. Håller tummarna för att han får sova bra inatt och att han mår bättre imorgon igen. Gillar inte alls att se honom må dåligt och ännu värre är det ju när man inte kan göra så mycket för att hjälpa honom. Kan ju inte göra så mycket mer än att ge lite alvedon om febern blir alldeles för hög och mysa och hålla om honom. 
 
För tillfället ligger han här bredvid mig i sängen och sover. Kanske dumt att han får sova så pass nära nattningen men han var så trött och hängig att jag inte hade hjärta att försöka få honom att hålla sig vaken. Han brukar gå och lägga sig runt åtta men dröjer det till nio så får det väl vara så idag. 
 
 

Kommentera här: