Kroppen efter graviditet

Nu tänker jag skriva ett sånt där inlägg som säkert både kan tas emot positivt och negativt. Det handlar om kroppen efter en graviditet och förlossning. Jag känner absolut ingen stress över att komma i form direkt eller så men samtidigt är det ganska så trist att inte komma i sina gamla kläder. Det är klart att jag fattar att man förmodligen inte kommer i sina vanliga kläder tre dagar efter förlossningen, jag är inte dum. Kilona rinner ju kanske liksom inte av en, och även om de gör det så kanske det inte är det som är problemet. För min del märker jag att mina höfter har blivit bredare och låren större. Visst är jag ett antal kilon från startvikten men det är egentligen inte att bli av med alla dem som är det stora målet. Målet är att bli stark för att orka med småbarnslivet och dessutom att må bra. Innebär det att några kilon försvinner så är det så. Sen vore det ju såklart trevligt rent ekonomiskt om jag kunde komma i mina gamla kläder för då slipper jag helt enkelt att köpa en ny garderob. Visst är det kul att shoppa men för tillfället finns det andra saker att lägga pengar på. Man blir ju heller inte direkt rik på att vara föräldraledig. 

 
Nu har det gått ungefär 7 veckor sedan förlossningen och jag har tappat ungefär hälften av de kilona jag gick upp under graviditeten. Magen är lite degig fortfarande och jag har bristningar på magen och på "kärlekshandtagen". Det är väl egentligen det kroppsliga som har ändrats rent visuellt. Det jag känner mer är att jag inte har så mycket muskler kvar. Jag får snabbt ont i rygg och nacke när jag bär omkring på sonen. Så av den anledningen känner jag att jag måste komma igång med träningen. En annan del av träningen är att träna upp knipmusklerna igen. Jag har ingen lust att vara nära på att kissa på mig så fort jag nyser eller hostar. Tyvärr är det ju något som man kan få problem med efter förlossning och speciellt om man blir förlöst med sugklocka till exempel. Men som sagt, det är bara att träna upp dem igen. Detta är en av några baksidor med en graviditet som ingen pratar om speciellt mycket. Jag kommer lägga fokus på bra mat och allsidig träning. Siffran på vågen är egentligen inte det som är viktigt utan mer hur jag mår och hur kläderna sitter. Klart jag vill vara bekväm i min kropp. Det är jag kanske inte fullt ut för tillfället men å andra sidan så måste jag inse att kroppen förmodligen aldrig blir precis likadan som innan graviditeten.
 
Det här kanske blev ett lite flummigt inlägg men det jaG egentligen vill komma fram till är att även om jag fått bristningar, måste träna knipmuskler och kanske måste köpa en ny garderob så är det SÅKLART värt det alla dagar och jag skulle mer än gärna gå igenom det några gånger till! Även om jag i så fall hoppas att förlossningen blir lite lugnare och att vi slipper tid på neo.