Buss till jobbet

Idag är M hemma från förskolan med sin pappa, då han inte jobbar förrän ikväll så idag blir det bussen till jobbet istället för bilen. Tycker ändå att det är helt okej att åka buss till jobbet även om det tar ganska mycket längre tid än när man tar bilen. Då hinner jag lyssna på något av alla podd-avsnitt som jag har som väntar på mig. Ligger lite efter i lyssnandet kan man säga. Jag följer ju en hel del olika poddar men det blir inte lika mycket tid över att lyssna som förut.
 
Hur gör ni som har barn på förskola och en förälder som jobbar skift förresten? Om nu någon av er som läser passar in på den beskrivningen. Får barnet vara på förskolan den dagen som föräldern inte jobbar förrän på kvällen? Det blir ju så dumt eftersom C är "ledig" hela dagen och därför är ju M hemma, men C ska ju å andra sidan jobba från 19-07 men kan ju inte sova någonting inför passet eftersom M är hemma. På sin höjd att han kan sova 1-1,5 timme som M sover vid lunch. C får ju med andra ord vara vaken i över ett dygn den dagen som han börjar nattpassen. Det kan ju egentligen inte vara meningen att det ska vara så? 

C ska ringa förskolan idag så får vi se om man kan lösa det på något bra sätt. Han kanske inte kan få gå dit idag men kanske de andra dagarna innan C ska börja jobba natt. Han behöver ju inte heller vara hela dagar utan från typ lunch till eftermiddagen. Men som sagt, vi får se hur det löser sig. 

(null)

Nu, podd i öronen och vänta på bussen! 

Kommentera här: