En solig helg

Alltså, HUR härlig har inte den här helgen varit?! Fick verkligen försmak på sommaren måste jag säga. Det var lite motigt att gå till jobbet idag faktiskt, jag hade hellre varit hemma minst några dagar till.
 
Helgen har i princip bestått av att vara utomhus, fixa i trädgården, umgås med familjen och bara njuta. Så underbart att vara lediga alla tillsammans. I fredags åkte vi ut till svärisarna och hängde hos dem. Alla utemöbler plockades fram och till Melkers stora lycka var vi tvungna att flytta på åkgräsklipparen för att få ut alla möbler ur förrådet och det gjorde hans dag. Han hölls och klättrade upp och ner på den och låtsades köra och tuta och greja till och från nästan hela dagen. Bra barnvakt haha!
 
I lördags blev det ett besök i stan för att köpa sandaler till Melker och sommarskor åt mig. Insåg att M svettades kopiöst om fötterna i värmen så sandaler kändes som en bra idé. En fika hann vi med efter skohandlingen också, som lite muta för att Melker skulle gå med på att mamma skulle prova skor. En bulle fick den lilla godingen och den slukade han med god aptit! 

(null)

(null)

Vi fick även med oss ett par björnbärsbuskar hem som vi planterade. Vi har ju egentligen inte så mycket i trädgården förutom lite blommor, ett par äppelträd, lite jordgubbar och rabarber. SÅ vi var sugna på lite bärbuskar också. Nu kommer det ju inte ge några bär i år, men förhoppningsvis nästa år. Kanske att vi planterar ett par hallonbuskar bredvid björnbären också, och kanske lite vinbär. Längtar verkligen tills alla bär och frukter kommer igång. Ska bli så himla mysigt att ha en egen trädgård att fixa med! 

(null)

I söndags fick vi feeling och åkte och köpte oss en loungegrupp som vi ska ha på en av våra uteplatser. Vi har ju redan en matgrupp men inga möbler att ställa på den andra uteplatsen så man kan sitta och fika till exempel. Vi fyndade en på Rusta till ett rimligt pris och även om gruppen kanske inte är så stor så tror jag det kommer funka toppen för vår del! Där ska vi fika många gånger i sommar. Nu ska jag bara fixa lite krukor med lite blommor, ett mindre bord till Melker där han och hans kompisar kan sitta och fika och sen lite mer kuddar och fix. Sen så! Ni ska få se hur det blev när det är lite mer piffat. 
 
Igårvaknade vi supertidigt då M tyckte att det var morgon redan vid 05. Mamman var väl kanske inte superimponerad av den idéen men det var inte mycket annat att göra än att gå upp och gå raka vägen till kaffemaskinen...

(null)

Det blev det ännu ett besök hos svärisarna denna helgen trots tidig morgon. Det var dags att fälla lite träd och vi åkte dit för att se om vi kunde hjälpa till. Melker tyckte det var superspännande med motorsågen och när träden fälldes. Har nog aldrig sett honom så stilla under så lång tid förut. Han tittade fascinerat på allting och pekade och pratade hela tiden. Sen hjälpte han till att släpa lite ris och köra fyrhjuling med farmor. Han tycker det är så himla kul att vara hos farmor och farfar och knatar runt och underhåller sig själv riktigt bra. Han lekte i sandlådan, körde skottkärra runt tomten, kikade i växthuset, lekte med pinnar, hjälpte till att fodra hästarna, letade ägg hos hönsen och grejade med traktorn och fyrhjulingen. Ni kanske kan tänka er hur skitig han var när vi var på väg hem igen på kvällen. Så det fick bli ett bad innan sängen, haha!
 
Den här helgen var verkligen supermysig och jag ville liksom inte att den skulle ta slut. Visst har M varit lika trotsig som vanligt även i helgen, men de många underbara stunderna har liksom vägt upp att en ibland blir gråhårig haha!  Den här bilden visar hur kvällarna sett ut den här helgen, haha! Det är hårt att vara ute hela dagarna och dessutom inte sova en enda minut från morgon till kväll. Gullungen. 

(null)




Kommentera här: