Midsommarhelg

Idag var det dags för vardag igen efter en långhelg. Eller ja, en "ledig" vecka för min del, med tanke på att det blev VAB i början på veckan, och sedan midsommarledigt. Det känns ändå helt okej att det är vardag igen. Nedräkningen har börjat och jag har efter idag endast 14 arbetsdagar kvar innan det är dags för semester och föräldraledighet. Det ska bli SÅ skönt. Så mycket mer tid tillsammans med M och C och tid för att kunna boa riktigt ordentligt inför lillebrors ankomst! M kör sista veckan på föris denna vecka och sedan har han och C två veckor ledigt medan jag jobbar mina sista veckor och SEN är vi lediga tillsammans och då är det dags för en liten tripp till vännernas sommarställe, som varje sommar.
 
Men men. I fredags var det midsommarafton och den spenderade vi hemma hos svärisarna där även min mamma var. C jobbade halva dagen med att vinka bilar på ett midsommarfirande, så han dök inte upp förrän senare. Vi andra besökte även vi ett midsommarfirande och Melker dansade kring stången tillsammans med farmor och farfar, även om han tittade på alla som att de var lite märkliga när de dansade runt honom, haha! Det bästa på hela midsommarfirandet, om man frågar Melker, var helt klart att det var en brandbil där som man fick titta på, testa att sitta i och sedan kika på alla saker som finns i en brandbil. Där snackar vi nöjd kille!

(null)

(null)

Sen hade jag och Melker en diskussion kring att man måste hålla i mamma när man är på platser med bilar och mycket människor. M höll inte alls med utan smet iväg två gånger så den gravida mamman var tvungen att springa ikapp honom och återigen förklara att man inte får göra så. Phu. Ibland önskar jag att jag hade haft en unge som var lite mer rädd/mammig, även om det såklart också har sina nackdelar. Just i folksamlingar känns det dock som att det hade varit ett bättre alternativ.
 
Midsommardagen spenderades även den ute hos svärisarna och M "hjälpte" farmor och farfar att städa ur husbilen eftersom de köpt en ny. Han ville dock mest sitta och låtsas att han körde husbilen och blev superarg när det var dags att ställa tillbaka den och gå ur. Som han tjatar om den där husbilen alltså. Han är ju bra göllig som snöar in på saker, men ibland blir det lite mycket, haha!
 
Igår kände vi att M behövde rastas deluxe då han har så himla mycket energi och det har varit supersvårt att få honom att somna på kvällarna för att han trots aktivering inte varit tillräckligt trött vid läggdags, så det blev ett besök på Kolmården. Våra vänner skulle också dit vilket passade perfekt och det blev en riktigt härlig heldag i parken. Vädret var toppen, inte för varmt men inte för kallt och många djur var ute och rörde på sig. Nog för att M tjurade ihop lite när han inte fick göra exakt som han ville, så blev det på det stora hela en väldigt lyckad dag. Höjdpunkten för M var nog att se sälarna simma omrking, få krama Bamse, Lille skutt, Farmor och Vargen och att dessutom få åka både bilarna och flygande mattorna i Bamses värld. Han somnade på en minut sen på kvällen, så nog tog det på krafterna att ha kul hela dagen. Älskar att se när han skiner upp när han tittar på djuren, eller när han får se Bamse på scenen i Bamses värld. Älskade lilla unge!

(null)

(null)

Helgen blev riktigt bra, trots lite tvåårstrots och jag längtar ännu mer till semestern när vi kan göra fler utflykter tillsammans! Nu blir M och jag själva hemma några dagar då C ska åka till Stockholm igen. Han pluggar ju i och med sitt jobb, och ibland måste han vara på plats i Stockholm för föreläsningar och tentor. Så nu är det dags igen. Jag och M får försöka hitta på saker själva under tiden och bara mysa vi två. Tänkte även försöka få lite saker gjort under veckan, men mer om det i ett annat inlägg.

Kommentera här: