Budgetrenovera kök?

Köket i vårt hus kanske inte riktigt kvalar in som ett av de snyggaste i Sverige. Det är heller inte speciellt bra planerat och flera skåp är väldigt märkligt placerade som gör att det är svårt att få in saker eller få en bra överblick över vad som faktiskt står därinne. I ett skåp sitter det till exempel ett diskställ. Inte så användbart då vi har diskmaskin. Och skåpet micron sitter i sitter längre ut än hörnsköpet bredvid så det knappt går att öppna luckan dit. Som sagt, inte det mest funktionella. Det fungerar absolut men det är småsaker som man stör sig på hela tiden.

(null)

Vi vet dock inte riktigt när vi ska ta tag i den stora köksrenoveringen. Det kostar ju en hel del pengar när man väl kör igång, och tanken är att i samma veva som vi ändå gör köket samtidigt göra iordning hallen, matrummet och golvet på övervåningen. Med andra ord så är det ett rätt stort projekt vi snackar om. Vi har inte pengarna att göra det denna sommar, så kanske kanske att det kan bli av nästa sommar om vi hinner spara tillräckligt. Det känns som att det på något sätt är smidigare att göra det på sommaren för då kan man grilla och fixa maten ute på ett helt annat sätt än mitt i vintern.
 
Men i och med att jag inte tycker köket är speciellt snyggt, så funderar jag lite på om man skulle göra en lite budgetrenovering så länge, medan man sparar ihop pengar till den riktiga renoveringen. Jag tänker i så fall att man målar om luckor och skåp, byter handtag och kanske sätter dekorplast på bänkskivorna. I dagsläget är det två olika bänkskivor vilket inte är speciellt snyggt. Vad tror ni? Kan det vara en bra idé eller onödigt? Det kanske inte ens blir bra, haha!

Kommentera här: