Melkers dop

Det går visst sådär att uppdatera den här bloggen med jämna mellanrum. Jag skyller på sommaren och gör ett nytt försök nu när hösten är på ingång. 

I lördags var det äntligen dags för Melkers dop! Redan på fredagen var vi ute en sväng i församlingshemmet där vi skulle ha dopfikat efteråt och kollade läget och fixade lite smågrejer. Det mesta gjordes dock på förmiddagen på lördagen. Varför ha en massa framförhållning liksom, haha?! 

Även om det kanske blev lite stressigt på lördagsförmiddagen så hann vi klart med all dukning och andra förberedelser innan det var dags att gå bort till kyrkan. 

Allt gick superbra under gudstjänsten. Melker gnällde bara lite men inga höga skrik egentligen. Vi lyckades inte få honom att sova innan så han var väldigt trött under hela dopet men det gick bra ändå. Hans fina faddrar läste texter och det gjorde även C. Vi sjöng några psalmer och jag sjöng även en solosång. Mitt under den så somnade Melker :) 

 
 
 
Allt som allt så tycker jag det gick riktigt bra och det var en fin gudstjänst. Efteråt gick alla tillbaka till församlingshemmet där vi bjöd på smörgåstårtor som Melkers farmor bakat, kakor och tårtor som jag bakat. Allt blev riktigt lyckat och det var så roligt att se alla som kom för Melkers skull. Han fick jättemånga superfina presenter och jag kan inte tacka alla nog mycket! Han är lyckligt lottad som har alla dessa människor runt sig. Försökte få med alla presenter på en och samma bild men det gick inte så det får bli fler bilder. Det som inte är med på bild är en tripp-trapp-stol han fick av min mamma, presentkort och pengar han fått.
 
 
 
 
 
 
 

Söndagmorgon

Godmorgon på er! 

C är iväg och jobbar sista dagen innan semester och jag och lilleman vaknade för en liten stund sedan men har inte orkat gå upp än. Tycker det är så mysigt att ligga kvar en stund med honom medan han snackar lite, myser med sin snutte och är allmänt glad. Snart blir han nog hungrig och då är det dags att kliva upp och starta dagen ordentligt. 

 
Vi har absolut ingenting planerat idag så vi får helt enkelt se vad dagen bjuder på. Oavsett så ska vi försöka ta oss ut på en promenad. Tänkte försöka tajma in lillemans sovstund runt lunch. Med betoning på försöka, för det är inte alltid han somnar bara för att han är trött och man lägger honom i vagnen. Det ska vara molnigt här hela dagen så jag tänkte att jag eventuellt slipper svettas ihjäl under promenaden idag. Det vore ganska skönt faktiskt haha! Nog för att jag älskar sommar och värme men det får gärna vara några dagar med lite lägre temperatur ibland.

Nu låter det som att lilleman är hungrig så det är bäst att gå upp!

Påfyllning i Melkers garderob

Min mamma var precis i Ungern på semester och köpte med sig en massa nya kläder till Melker därifrån. SÅ himla mycket fint! Önskar det var lika billigt här hemma. Hon köpte kläder i både storlek 68 och 74 så nu borde vi klara oss på klädfronten ett tag i alla fall. Det enda som vi behöver komplettera med är pyjamaser. Tydligen är det inget de verkar använda i Ungern haha! Nu ska allt bara tvättas så är det redo att användas.