Ett år sedan...

För exakt ett år sedan hade jag värkar med tre minuters mellanrum och försökte packa det sista i BB-väskan innan vi skulle ta bilen in till förlossningen. Tänk att det redan gått ett år. Inatt 00:55 är det exakt ett år sedan Melker kom till oss. Lilla mini som han kallades i magen. Han hade även arbetsnamnet Torsten på mitt jobb, men det fastnade aldrig riktigt hos mig haha! Undrar varför?! 

(null)

Så imorgon fyller alltså Melker ett år! Vilket ska firas såklart. Han ska få bananpannkaka med ljus i till frukost och sen kommer släkten och firar honom vid 14. Vi har köpt ett par paket och en stooor ballong! Tror det kommer bli succé hos lillfisen. Min älskade lilla son. 
(null)

Tankar inför en eventuell förlossning

Om några dagar fyller Melker ett år. Det innebär att det alltså gått ett år sedan den där kvällen på förlossningen. Den var lika hemsk som den var underbar. Det är så många som man hör säger en kvart efter att barnet kommit att de verkligen vill göra det igen. Så kände inte jag. Jag kände inte så efter ett par dagar, ett par veckor eller ens flera månader. Jag tyckte att förlossningen var en hemsk upplevelse som jag inte alls kände mig speciellt peppad på att återuppleva. Så pass att jag kände att ett kejsarsnitt var enda utvägen om det skulle bli fler barn. För fler barn vill vi gärna ha om vi får den möjligheten.

(null)
Med Melker i magen i vecka 38.

Innan Melker kom lyssnade jag på mycket poddar om graviditeter och förlossningar men sen slutade jag. Dels på grund av att jag inte alls har lika mycket tid att lyssna och dels för att jag inte har haft något intresse riktigt. För några veckor sedan snubblande jag över Förlossningspodden, och har maratonlyssnat sedan dess. Det är något med att höra folk berätta om sina förlossningar. För första gången kände jag att jag nog faktiskt kan tänka mig att gå igenom en förlossning igen. Jag kommer dock att ta upp en diskussion kring kommande förlossning redan på inskrivningssamtalet i så fall, då jag absolut inte vill att det ska bli som förra gången. Jag ska skriva ett förlossningsbrev som jag inte gjorde förra gången. Då visste jag ju inte vad som väntade, nu vet jag vad som kan hända och har tydligare tankar om hur jag vill ha det. Eller rättare sagt önskar. Jag förstår såklart att man inte kan bestämma hur förlossningen blir men jag vill gärna försöka i den mån det går. Jag vill undvika saker som jag använde mig av under min första förlossning, som att bada till exempel. Tror mest att det skulle påminna om melkers förlossning. Plus att jag har fått för mig att det kanske hade något att göra med att det gick så snabbt. Även fast jag fattar att det inte hade med det att göra alls. 

Jaja, nu har jag svamlat klart. Och nej jag är inte gravid. Jag har bara som sagt vant mig vid tanken att föda igen. 

Veckans to do

(null)

Det är redan onsdag, snart torsdag men detta är veckans to do list. Vi har bestämt oss för att byta Emmaljungan mot en annan vagn, så den ska tvättas och rengöras inför fotografering och sen ska den läggas ut på blocket. Tänkte passa på att sälja av en massa andra prylar som bara tar plats här hemma när jag ändå är igång. Typ babysitter, amningskudde, min ena cykel, skötväskan (pga köpt en ny) och så vidare. Jag hatar egentligen att sälja saker på blocket, mest för att folk ger skambud, inte dyker upp, ändrar sig och allt möjligt annat. Men jag ska försöka ge det en chans i alla fall. 

Sen kommer förhoppningsvis ett par paket hem, men det kan även vara så att demontering hinner dyka upp förrän nästa vecka. Det får vi se. Jag väntar på en ny sufflett till vår andra vagn. Gillar inte riktigt den som sitter på nu. Den är lite kort, och förlänger man den så är det bara nät så då blir det alldeles för ljust för att Melker ska kunna sova. Så därför beställde jag en ny. Plus en ny skötväska och så lite födelsedagspresenter till Melker. Han fyller ju år nästa söndag! 

Vi får se hur mycket jag hinner denna vecka som sagt. Imorgon ska jag i alla fall ta tag i rengöringen av Emmaljungan!