Inventering av bebissaker

Hejsan på er! Hoppas ni har en trevlig fredagkväll där hemma. C är iväg på innebandymatch så jag är ensam hemma med katten. Jag brukar passa på att städa när han inte är hemma, så det har jag gjort ikväll. Det är så mycket enklare när ingen är i vägen haha!

Efter att jag hade städat klart så bestämde jag mig för att inventera minis saker och kläder. Älskar att pilla med hans små kläder. Det känns så sjukt att han alltså kommer vara sådär liten. Helt galet! Men i alla fall. Insåg att vi måste fylla på lite i storlek 50. Det kan ju faktiskt vara så att han inte är så stor som jag tänker att han kommer vara, och vi har typ ingenting i storlek 50. Så det måste fyllas på som sagt. I 56 tror jag vi har en ganska bra mängd kläder. Kanske att vi behöver komplettera med någon body, pyjamas och tjockare tröja. Större storlekar kan man ju köpa på sig med tiden. Måste dock köpa mössor och strumpor i både 50 och 56. De ska ju gärna ha mössor när de är sådär små och det kan ju faktiskt vara ganska kyligt i april och maj ibland.

 
Jag VET för övrigt att vi måste köpa lite mer varierade färger på minis kläder, haha! Men jag gillar grått och svart. 
 
Kollade lite på de andra sakerna förutom kläder också. Vi har ju köpt skötbord och skötbädd, check på den. Vi har en amningskudde, 5 filtar, två kuddar, spjälskydd, tre set med lakan, vagnhänge/leksak, skötväska, speldosa och snuttefilt. Plus att barnvagn och babyskydd är beställda och levereras i vecka 8. Alltså om ungefär fem veckor. Så det flesta stora sakerna är inköpta tror jag. Mini kommer ju att få sova i samma korgsäng som C sov i när han var liten och sen när han blir större blir det spjälsäng som vi ska få låna av C's syster vilket känns super.
 
 
Det som är kvar att köpa nu är bland annat babynest. Hade en tanke på att be svärmor sy ett, men kostnaden för att köpa alla saker som behövs för att sy ett blev dyrare än att beställa ett färdigt, så det kändes bara dumt. Har man redan sakerna hemma är det ju såklart en helt annan sak. Sen ska ju småsaker som nappar, nappflaska, amningsinlägg, amnings-bh och lite grejer som ska vara vid skötbordet inhandlas. Men det känns inte som att det är så bråttom med det än. Det är ju trots allt ungefär 10 veckor kvar tills mini är beräknad att komma. Sen vet man ju aldrig helt säkert såklart. Men han får väldigt gärna i alla fall stanna i magen till minst vecka 38.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan och se på någon serie och vänta på att C ska komma hem!

Sammanfattning vecka 28 och 29

Halloj!

Nu är det två veckor sedan jag skrev här sist. Igår gick vi in i vecka 30! Känns så sjukt att kunna skriva en trea istället för en tvåa när man ska skriva vilken vecka man är i. Nu börjar det ju närma sig faktiskt! Ännu tydligare blev det när våra vänner i Stockholm som skulle kommit hit i helgen berättade att de blivit föräldrar inatt! Så nu längtar vi om möjligt ÄNNU mer efter mini!

Men men, en liten sammanfattning av vecka 28 och 29. Vi har varit på ännu ett besök hos barnmorskan och allt såg bra ut även denna gång. Bebisens hjärtljud låg mellan 135-140, vilket är helt normalt så det kändes skönt. Vi mätte magen och det ska bli spännande att se hur kurvan blir. Den följer inte medelkurvan exakt, så vi får se nästa gång om den skapar sig en egen liten kurva. Men allt såg bra ut tyckte barnmorskan. Jag fick även väga mig och nu står vågen på 11 kg + sedan plusset på stickan. Helt okej ändå med tanke på att tre fjärdedelar av graviditeten ändå passerat. Det viktigaste är att mini mår bra och växer som han ska.

 
Foglossning fortsätter att göra sig påmind. Det går lite i vågor hur ont det gör, men ibland är det inte speciellt bekvämt kan jag säga. Att gå till affären tar numera lite längre tid än tidigare, men det kan jag leva med. Jag har även börjat få lite halsbränna på eftermiddagar/kvällar. Inget stort problem egentligen, utan mer att jag liksom känner av att det är där i bakgrunden. Jag är även hungrigare nu, så jag behöver äta nästan direkt när jag kommer hem från jobbet, annars blir jag illamående. Får inte heller glömma mellanmål för då blir jag så attans hungrig och mår illa. 

Jag har även börjat få mer och mer sammandragningar. Även det var helt normalt enligt barnmorskan, så länge de inte gör alldeles för ont. För tillfället är det mest att magen blir spänd men det gör inte speciellt ont.

Ja, det var en liten sammanfattning av de här två veckorna. Något annat roligt är att skötbordet levererades igår. Vi har inte packat upp det än, men nu är det i alla fall hemma. Förhoppningsvis ska vi även fixa lite mer i minis rum snart. Får se om det blir att tapetsera eller måla. Återkommer i ämnet!

Nu ska jag ta det lugnt i soffan. C kommer nog hem från innebandyn snart så då kanske det blir ett avsnitt av någon serie om vi orkar. Vi får se. Godnatt på er!

Magen i vecka 28

 
Godmorgon på er! 
 
Här började morgonen lite innan åtta när jag vaknade. C åkte till jobbet redan tidigt imorse, så det blev frukost ensam i soffan framför Nyhetsmorgon. Eller, helt ensam var jag ju inte. Katten låg bredvid mig i soffan. 
 
Efter det gav jag mig på att diska all disk för hand. Den har egentligen redan diskats TVÅ gånger i maskinen men blir ändå inte ren. Jag blir tokig! Det blir som en vitaktig hinna över all disk som känns allmänt obehaglig när man tar i disken. Usch! Jag vill ha REN disk. Vet inte vad som hänt med vår maskin. Det blev inte heller helt rent när jag diskade om allt för hand. Testade att ställa in en omgång till i maskinen för att se hur den blir. Vi hällde i salt och bytte disktabletter för några dagar sedan, undrar om det beror på det? 
 
Men men. På tal om något helt annat. Tänkte visa magen såhär i vecka 28. Bilden är inte tagen idag utan tidigare i veckan. Det börjar bli en ordentlig bebisbula, även om jag vet att den kommer bli ännu större förmodligen haha! 
 
 
Nu ska jag fortsätta att se på Nyhetsmorgon fram tills skidorna drar igång! Sen kommer fina Towe och hälsar på. Ska bli supermysigt!