Sammanfattning vecka 38 och 39

Idag är det sista dagen i vecka 39. Imorgon går vi in i vecka 40. Sista veckan. Eller ja, i alla fall till BF. Får väl se om mini tycker att han ska stanna i magen längre än så. Jag håller ju tummarna för att han ska bestämma sig för att komma ut den här veckan. Men vi får se. De senaste veckorna har gåt väldigt snabbt. Kan inte säga att det är så mycket nytt som händer utan det mesta flyter på. Lite sammandragningar här och där men annars inget speciellt. 

Idag var det dags för ett nytt besök hos barnmorskan. Förhoppningsvis det sista innan mini kommer. Vi har ett inbokat besök en vecka efter BF också, men det hoppas jag på att vi slipper. Idag såg allt bra ut i alla fall. Först var hon lite osäker på om han kanske hade vänt på sig, men det hade han inte, som tur är. Det kändes ganska omöjligt att han skulle ha vänt på sig utan att jag skulle ha märkt det, så jag hann inte bli speciellt orolig innan hon konstaterade att han visst låg med huvudet nedåt fortfarande. Alla värden låg bra och nu är det egentligen bara att vänta. Men det är ju just det som är så jobbigt. Jag jobbade sista dagen i fredags och nu är jag hemma hela dagarna och gör inget annat än väntar. Försöker hålla mig sysselsatt så gott det går.

 
Idag blev det en tur till Linköping för att köpa ett nyckelskåp på K-rauta och sen till Ikea för att inhandla en kudde. Dessutom fick vi med oss mer bestick, en tavelram och presentpapper med oss hem. Det blev också en fika och ett besök på Babya i Linköping. Vi hittade dock inte det vi var ute efter där så får leta vidare. Vi vill ha en spegel att sätta i bilen så man kan se mini i baksätet även när man kör. 

Imorgon får vi se vad vi ska underhålla oss med. Kan vara så att det blir lite besök hos olika bilfirmor för att kolla lite på bilar. Vi funderar på när vi eventuellt ska byta ut vår och vad vi i så fall ska byta till. Vi funderar på någon modell där man får lite mer plats i baksätet. Får se vad vi bestämmer oss för när det väl är dags.

Jag och C underhöll oss lite förut med att gissa lite om den kommande förlossningen och mini. Jag tänkte att vi ska se vem som får flest rätt. Nedan ser ni de olika sakerna som vi gissade på:

Datum för förlossningen: Jag: 7 april C: 12 april
Tid på dygnet: Jag: 04:37 C: 02:31
Antal timmar för förlossning: Jag: 18 timmar C: 4 timmar
Längd: Jag: 51 cm C: 53 cm
Vikt: Jag: 3765 gram C: 4028 gram

Vad tror ni? Har ni några gissningar? 

Det här blev visst ett väldigt långt inlägg, så nu ska jag avrunda. Ska nog ta en kopp te och fortsätta titta på Grand designs med C. 

Sista veckan på jobbet!

Hej på er! Hoppas allt är bra med er!

Jag är nu inne på min sista vecka på jobbet och det känns helt galet. Kan nog inte riktigt förstå att jag inte ska gå upp och åka till jobbet på måndag. Då ska jag vara hemma och bara vänta på att mini ska komma ut. Superknäppt egentligen ju?! Får hoppas att han kommer ganska snart. För det här med att vänta är inte riktigt min starka sida måste jag erkänna, haha!

Jag ska väl i och för sig plocka lite med det sista inför minis ankomst. Hans rum är inte riktigt klart än så det är väl det som får bli mitt projekt tills hans kommer ut. Det ska upp lite saker på väggarna, en fåtölj ska få flytta in och sängen ska bäddas klart. Den kommer ju i och för sig stå i vårt sovrum ett bra tag framöver, men den ska ju ändå göras i ordning. Fåtöljen är meningen att bli någon slags amningshörna har jag tänkt mig så ska försöka fixa så det blir lite mysigt. Det kommer väl egentligen inte vara något regelrätt barnrum förrän mini blir lite större, men det är så kul att hålla på att fixa i alla fall.

 
Imorgon går vi in i vecka 39 och det är två veckor kvar till BF. Så spännande. Jag undrar när han tänker dyka upp. Lite tidigt som jag eller lite sent som sin far när han föddes. Tänkte att jag och C ska gissa på lite olika saker inför hans födsel och så får vi se sen vem som var närmast sen! 

Profylaxkurs

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så var jag och C på profylaxkurs för ett par veckor sedan. Den anordnades på sjukhuset här i stan och kostade 450 kr per person. Inte helt gratis med andra ord, men vi kände att det kunde vara värt det.

Vi var nio par som var med på kursen och jag fick direkt lite små-ångest när de som höll i kursen sa att det inte skulle vara så mycket teori utan att vi skulle få iscensätta olika saker för att lära oss de olika metoderna. Jag är en sån person som HATAR att behöva spela teater och låtsas inför en massa folk sådär. Tycker att det är så otroligt obekvämt. Men trots det tyckte jag att kursen var riktigt bra!

Det handlade inte så mycket om hur man skulle andas som jag hade tänkt mig, utan fokus låg mest på att man skulle hitta de olika metoderna för att kunna hålla sig så lugn och avslappnad som möjligt. För spänner man sig och blir rädd så motverkar man värkarbetet och det kommer förmodligen även kännas som att smärtan om möjligt är ännu värre.

 
Vi fick tipsen att andas lugnt och långsamt, att tänka att man ska vara tung under värken och att verkligen utnyttja pauserna mellan värkarna. Det är ju superlätt nu att säga att det låter enkelt. Får väl se hur enkelt det känns mitt under förlossningen. Men jag tänker gå in med positiva tankar och sen så får det gå som det går. Ut kommer han ju på ett eller annat sätt.

Det kändes i alla fall som att vi fick bra tips om hur C kan vara ett stöd under förlossningen. Vilket jag tycker känns super. Jag tror verkligen att han kommer vara en stor hjälp. Vi skrattade en massa under kursen och kom överens om att ifall vi kan skratta under förlossningen också så kommer det att gå toppen. Då är man ju liksom ganska så avslappnad. Sen fattar jag med att vi nog inte kommer sitta och skratta under hela förloppet. Men C är så lugn i sig själv, så smittar det av sig så borde det gå bra. Får hålla tummarna för det!

Det här kanske blev ett väldigt flummigt inlägg. Men profylaxkursen var ju ganska så flummig även om den var riktigt bra.