Nytt spjälskydd

Igår hämtade jag ut ett paket på vägen hem från lekdejten jag och Melker varit på. Det var det nya spjälskyddet som hade kommit. Jag tröttnade på det tunna, sladdriga som inte ens fyllde sin funktion. Melker vänder sig ibland om ganska snabbt och dunkar då in huvudet i spjälorna och vaknar då eftersom han får ont. Så vi köpte ett nytt tjockare så han ska slippa få ont när han virvlar runt i sängen. Plus att det blev lite mer ombonat i hans säng nu. Tror det kommer bli toppen! 

(null)

Barnfritt dygn

Igår var jag och C barnfria! Det händer inte speciellt ofta kan jag säga. Melkers farfar kom hit på förmiddagen och hämtade honom och sen åkte han med ut till dem för övernattning. Det är första gången han sover själv hos farmor och farfar men jag antar att allt gått bra eftersom vi inte hört något annat. Jag förväntade mig väl i och för sig inga problem, men ändå. Runt lunch ska vi åka ut vi också för att fira M’s farfar som fyller år imorgon. Även om det är skönt att vara barnfri för en dag så saknar jag honom massor nu! 

På vår barnfria dag underhöll vi oss med att ta en liten mini-roadtrip för att köpa en ny barnvagn. Vi älskar Emmaljungan och den ska självklart få stanna men jag är trött på att häva i och ur den från bilen med tanke på vad den väger, plus att den tar upp en massa plats i bagageutrymmet. Så nu fick det bli en mindre och smidigare vagn som får funka som bil- och resevagn. Det blev en Cybex Balios M och vi köpte den begagnat men den är i superfint skick! Kan skriva lite mer om den när vi testat den lite mer. 

(null)

På kvällen utnyttjade vi barnfriheten till max och slog till på en besök på Pinchos. SÅ mysigt att sitta där, bara jag och min blivande man och bara prata och inte tänka på så mycket annat. Välbehövligt. Det blev dock en lugn kväll nu har vi njutit av att få sova oavbrutet en hel natt. Tjoho! Tänk vad man sänker ribban för var lyx är när man blir förälder haha! 

(null)

Nu ska jag baka lite scones och sen ska vi som sagt åka och fira melkers farfar och hämta hem det lilla barnet. 

Vätternrundan

Jag och min mamma ska ju som jag skrivit tidigare cykla vätternrundan i år. Jag gjorde ju det förrförra året och då gick det ju lite sisådär kan man väl säga. Jag kom till Hjo men eftersom jag var genomdränkt av vatten från regnet så bröt jag där. Då var det cirka 13 mil kvar av 30. Den här gången bara SKA jag komma runt den där jäkla sjön. Så nu har jag tagit tag i träningen. Jag har börjar köra spinning igen och ska snart försöka köra igång lite här hemma också. Jag har en trainer där jag kan sätta cykeln, alltså så man i princip cyklar på stället. På så sätt kan man nöta mil efter mil utan att lämna hemmet. Superbra när det fortfarande inte är speciellt cykelvänligt utomhus! 

Jag fick dock ett litet avbrott i träningen när jag för ett par veckor sedan drog omkull här utanför vårt hus och skadade handen. Det resulterade i ett över 5 timmar långt besök på akuten. Inget brutet som tur var men jag kunde ändå inte använda handen ordentligt på ett litet tag. Den är fortfarande inte 100% bra men tillräckligt för att träna igen nu i alla fall. 

I eftermiddag är det dags för nästa spinningpass och då för min kära mor som blivit instruktör. Ska bli riktigt kul! Det är så himla skönt att vara igång med träningen igen. Vill ha tillbaka min gamla kropp och känna mig stark och pigg igen. 

(null)
Gammal bild från när jag var i ganska mycket bättre form än nu. Vill tillbaka dit igen!