Lite nytt

Hej på er! Hoppas ni alla har en superbra dag! 

Min dag började med att C väckte mig och påminde mig om att vi hade tvättid klockan åtta. Så det var bara att traska ut i tvättstugan och sätta igång. Det var inte speciellt mycket tvätt dock eftersom vi numera tvättar två gånger i veckan, så jag kom ganska lindrigt undan. Sen fick vi besök av melkers blivande gudfar. Han och C skulle spela golf så han kom hit innan och hälsade på Melker och käkade lite lunch. Han hade med sig en present till lillfisen och mamman blev nog minst lika glad som bebisen. Två superfina bodies från Polarna o pyret. Älskar deras kläder. Så fina färger och supermjuka. 

 
På tal om kläder. Jag är SÅ himla nöjd med gårdagens inköp till... mig själv! Det händer inte riktigt lika ofta nu att jag handlar till mig själv. Det är oftast melkers garderob som får påfyllning. En parentes där är väl att han snart kommer behöva gå över på 68 om han ska fortsätta att växa såhär snabbt och då är det mycket som behöver köpas. Men men. Nu skulle vi snacka om det som köptes till la mama. Jag har sedan innan graviditeten längtat efter ett par nya jeans. Mammajeansen räknades inte riktigt tyckte jag. Nu äntligen hittade jag ett par som satt riktigt bra, så jag slog till på två par i olika tvättar. Sen hittade jag en t-shirt riktigt billigt, två linnen och dessutom en rosa (!) tröja. Jag som aldrig brukar köpa rosa. Men ibland ska man väl till och med chocka sig själv. Sen ska jag väl egentligen inte påstå att jag köpte det till mig själv. Man kan nog mer se det som att C skämde bort mig lite. Älskar den karln. 
 
 
 
Nu sover lillfisen middag ute i vagnen på altanen. Jag tänkte försöka påbörja projekt barnrum. Vi får se hur långt jag hinner innan han vaknar igen.

Febrig bebis

Halloj! Vad har hänt sedan sist? Inte supermycket egentligen. Vi har firat midsommar. Eller firat kanske är att ta i, men vi var i alla fall förbi ett midsommarfirande och köpte lite lotter, vi åt jordgubbar och så grillade vi på kvällen. Så det blev ändå en typisk midsommar om man ska se det så. Sen sov vi över ute hos melkers farmor och farfar. Första gången lillfisen sov kvar där, men det lär bli fler gånger. 

Något annat som har hänt är att vi varit på ett nytt besök på BVC. Melker väger numera 6320 gram och är 64 cm lång. Tänk att han växt 14 cm och gått upp över 3,3 kg sedan han föddes för alldeles snart tre månader sedan. Det är inte klokt. Det går alldeles för fort! På besöket igår fick han tremånadersvaccinet. Så hemskt det kändes i mammahjärtat. Där satt han och smilade åt sköterskorna som den sociala lilla gladfisen han är och så svarade de med att ge honom en spruta i varje ben. SÅ ledsen han blev. Men efter lite sockerlösning, nappen och mys så lugnade han sig och sen somnade han i vagnen så jag och C kunde äta lunch tillsammans, samtidigt! Det är de där små sakerna i vardagen man blir lycklig över. 

 
Melker blev lite smågnällig igår eftermiddag, men sov ändå helt okej under natten. Jag tänkte för en sekund att han kanske skulle slippa feber, men tji fick jag. När vi tog tempen i förmiddags så låg den på 39,5. Så det blev att ställa in minigolf-planerna och istället blev det hemmamys med lillfisen som inte alls varit sig själv idag. Han fick lite alvedon förut och febern har gått upp och ner hela dagen. Håller tummarna för att han får sova bra inatt och att han mår bättre imorgon igen. Gillar inte alls att se honom må dåligt och ännu värre är det ju när man inte kan göra så mycket för att hjälpa honom. Kan ju inte göra så mycket mer än att ge lite alvedon om febern blir alldeles för hög och mysa och hålla om honom. 
 
För tillfället ligger han här bredvid mig i sängen och sover. Kanske dumt att han får sova så pass nära nattningen men han var så trött och hängig att jag inte hade hjärta att försöka få honom att hålla sig vaken. Han brukar gå och lägga sig runt åtta men dröjer det till nio så får det väl vara så idag. 
 
 

Lunch på jobbet

Det blir visst ett litet tag mellan inläggen här ibland. Livet kommer liksom i mellan.

Idag har jag och Melker varit och hälsat på lite på jobbet. Vi åt lunch med en kollega och en före detta kollega som är melkers "extramormor". Lillfisen tyckte det var spännande med allt nytt att titta på så han somnade som en stock i vagnen på bussen hem och sover än. Ovanligt för den lilla mannen. Men en trevligt överraskning för mamman som fick chansen att dricka en varm kopp kaffe för en gångs skull. 
 
 
När Melker vaknar är det nog dags för mat för honom och sen får vi se om det blir en tur till affären eller inte. Det är soligt nu, men för någon timme sedan kom det någon slags monsun-regnskur och ser det ut att komma mer regn så håller vi oss inne tror jag. Riktigt så roligt är det inte att bli blöt. Men vi får se som sagt. Melker ska få träna nacke lite sen också tror jag. Han fullkomligt HATAR att ligga på mage, men får han ligga lite halvt på ens mage så han kommer upp lite så blir han meganöjd. Så vi får köra på det istället. Igår pallade jag upp honom med en hög filtar, kuddar och gosedjur och då satt han en bra stund och pillade med sin nya leksak. Stora lilla pojken. Han växer alldeles för snabbt tycker jag!