Vätternrundan 2018

Igår var det dags att anmäla sig till nästa års vätternrunda. Jag satt och väntade och preciiiis när klockan slog 19:00 så skickade jag iväg min anmälningskod och sedan var det bara att vänta på mailet med svaret ifall vi fått en plats eller inte. Det kom inget mail på hela kvällen men när jag tittade imorse så hade det trillat in ett mail vid kvart i två inatt. Vi hade fått startplats, jag och min mamma! Så 21:06 den 15e juni så cyklar vi iväg från Motala och gör ett försök att ta oss runt Vättern. 

Jag försökte ju mig på det 2016 och då tog jag mig 17 av 30 mil innan jag bröt alldeles dyngsur och så kall att jag inte ens kunde hålla i en kaffemugg. Jag hoppas på att kunna ta mig hela vägen denna gång. Så nu är det VERKLIGEN dags att ta tag i träningen ordentligt. Får se hur jag ska göra. Antingen köpa ett gymkort så man kan köra en massa massa spinning i vinter eller så kör jag i gymmet vi har här i huset. Dock är inte träningscyklarna där bra alls så det blir inte riktigt samma sak. Men som sagt, vi får se lite hur jag gör.

Ikeabesök

Idag på förmiddagen packade vi in hela familjen i bilen och åkte mot Linköping för ett besök på Ikea. Vi visste ju vad vi skulle vad vi skulle ha så det tog inte superlång tid egentligen men vi passade på att äta en tidig lunch också samtidig som lilleman blev hungrig. Han somnade i vagnen efter maten så vi kunde gå och plocka ihop sakerna vi skulle ha i lugn och ro. Vi köpte hyllor till melkers rum, en taklampa till den lilla ”hallen” eller vad man ska säga att det är utanför båda sovrummen, lite växter och ett superfint bäddset till spjälsängen. Ni ska få se allt så småningom. 

 Tre små kaktusar fick följa med hem idag. 

Precis när vi gick ut från Ikea så började det regna och det har hållit på sedan dess. Så tråkigt väder. Fick ett sms om att paketet jag beställt från jollyroom finns att hämta men jag tänker inte ge mig ut i det här vädret. C får ta det med bilen på vägen hem från stan sen istället. 

För tillfället ligger lilleman och leker lite på sin filt här i vardagsrummet och jag har passat på att göra lite mellanmålsburkar till honom. Igår gjorde jag ytterligare ett storkok med mat också så nu klarar han sig nog ett bra tag i alla fall!

Fixa melkers rum

I och med att Melker snart ska få flytta in i sitt egna rum så måste vi försöka få det klart. Det har ju varit ett pågående projekt ganska så länge nu men det har aldrig blivit riktigt klart. Imorgon blir det ett besök på Ikea för att inhandla ett par hyllor som ska upp på väggen och kanske ett par fina bäddade också. Sen har jag lagt en beställning på Jollyroom också. En nattlampa, en förvaringskorg och en superfin bokstavslampa ska få flytta in i hans rum. Med i beställningen finns också ett underlägg som ska ligga på melkers plats på köksbordet. Det blir ju gärna lite kladdigt där plus att han älskar att slå med saker i bordet och jag vill inte gärna ha märken i det vita bordet hehe. 

 
Ska bli himla roligt att få fixa iordning ordentligt i hans rum. Hoppas att det ska bli fint och att han kommer att gilla att vara därinne. Funderar på att försöka få till någon slags vimpel också. Tycker det är så fint. Får se om det blir att köpa eller kanske fixa en själv på något sätt. Kanske får fråga svärmor som är superduktig på att sy. Vi får se som sagt. 

Innan han ska börja sova därinne tänker jag att vi ska försöka vara i hans rum mycket på dagarna så han känner igen sig ordentligt och är lika trygg där som i vårt sovrum där han sovit sedan han föddes. Tror verkligen han kommet sova bättre därinne eftersom det är så tydligt att han störs av oss när vi går in i sovrummet och lägger oss. Plus att jag ofta vaknar av minsta lilla ljud han gör. Så vi kommer förhoppningsvis sova mycket bättre allihop!