En sovstund om dagen

Efter ett antal väääldigt långdragna nattningar kände jag att det var dags att prova något nytt och se om det gjorde någon skillnad. Melker har tidigare oftast sovit två gånger per dag. Misstänkte häromkvällen att han egentligen inte var tillräckligt trött för att somna då han bara ville leka och låg och skrattade. Så förra tisdagen testade jag att bara låta honom sova en gång. Vi var dessutom på babysim så jag kände att jag lekte lite med elden genom att inte låta honom sova men det gick bättre än förväntat måste jag säga. Dessutom tog nattningen typ en minut istället för tre timmar. Ni anar inte hur förvånad denna morsa var när han somnade direkt. 

Så dagen efter testade vi samma sak igen. En sovstund och han somnade direkt på kvällen igen. Så jag antar att vi från och med nu, såklart med vissa undantag, kör på endast en sovstund per dag. Han sover så pass många timmar på nätterna, endast med uppvak för att han tappat nappen, så jag antar att han helt enkelt inte är i behov av så mycket sömn på dagarna. Han får i snitt 13 timmar per natt och enligt BVC så har de behov mellan 10-14 timmars sömn per dygn i den här åldern så endast en sovstund per dag känns inte helt galet trots allt. Sen kommer det säkerligen perioder när han behöver sova mer på dagarna men då tar vi det då. 

(null)

Besöka förskola

Imorgon ska jag och Melker alltså iväg på vårt första besök på en förskola och jag har typ ångest över det. Inte för att han ska börja snart men att vi ens ska gå på besök och sen ställa oss i kö känns helt galet. Min lilla pojke. Kan knappt tänka mig när han väl ska börja. DÅ kommer den här mamman få ångest på riktigt. Tror dock att Melker kommer stortrivas på förskola sen. Han älskar ju människor och är en social liten unge så jag gissar att han inte kommer ha några problem. Men vi får se. Det kanske hinner ändra sig, vem vet. 

(null)

Nu ligger M och sover och jag ska se ett par avsnitt Greys innan jag går och lägger mig i en nybäddad säng. Älskar när sängen är nybäddad. 

(null)

Att välja förskola

Jahopp. Då är det alltså dags att ge sig in i djungeln att välja förskola. Vi har ett antal här i närheten som det är gångavstånd till så det känns ju absolut som att vi vill få plats på någon av dem. Det blir ju smidigast så när man ska lämna innan jobb och så. Jag har bokat in besök på de tre av förskolorna som vi funderar mest på. 

Men alltså, vad ska man fråga? Vad ska man tänka på när man är på besök?  Jag tänker att jag gärna vill att de ska vara ute mycket. Hade helst haft Melker på en Ur-och-skur-förskola men den enda som finns i stan ligger alldeles för långt bort. Sen vill jag såklart att det inte ska vara för stora barngrupper och att det gärna inte ska vara för stor omsättning på personal. Sen vill jag även höra lite hur de arbetar med barnens integritet. För mig är det superviktigt att man respekterat barns integritet och även lär dem om den. Jag tänker aldrig tvinga Melker att krama folk han inte vill krama eller sitta i knät på de han inte vill sitta hos. Det är viktigt för mig att respektera honom som den lilla person han faktiskt är. Så jag hoppas att dessa förskolor arbetar med det. 

Jag återkommer i frågan när jag varit på besök. Ni får gärna tipsa om vad ni frågade om när ni var på besök på förskolan, eller vad ni tycker är viktigt att tänka på!