Fest- och vigselprogram

Vi valde ju att göra våra fest- och vigselprogram själva. Dels för att hålla kostnaderna nere lite och dels för att vi tyckte att det var kul att få sätta en personlig prägel på just de sakerna. Jag kikade runt lite på nätet för att få lite inspiration kring vad man skulle ha med i festprogrammet till exempel. Det finns hur mycket olika mallar och tips som helst. Tips tips till er som kanske ska gifta er snart och funderar på att göra program själva.
 
 
Vi hade bestämt att ha lite hösttema på bröllopet och att vi ville ha mycket mörkgrönt i detaljerna tillsammans med juteväv, så det blev även tanken till programmen för att knyta ihop konceptet. Festprogrammet gjorde jag i Word där det finns en funktion för att göra en "folder" så att sidorna hamnar i rätt ordning automatiskt när man skriver ut. Sjukt smidigt! Det finns även program på olika bröllopssidor på nätet som har typ samma funktion men de kostar pengar så det här var billigare och minst lika bra.
 
Vi började med att skriva upp vilket typ av innehåll vi ville ha i festprogrammet. Vi ville till exempel ha ett bröllopsbingo, vår meny, lite roliga meningar som barn sagt om kärlek och giftermål, några ordningsregler med glimten i ögat, bordsplaceringen och en lista med lite kort presentation av alla gäster. Sedan kunde vi flytta runt dessa på sidorna tills vi var nöjda med i vilken ordning de kom. Själva bordsplaceringskartan var lite pillig att få till så den blev snygg på mittuppslaget men det var det ändå värt. Klart att det kanske kunde varit enklare i de programmen som kostar pengar att använda men jag tyckte ändå att det blev fint i slutändan. Tyvärr blev det några sena avbokningar så den stämde inte helt hundra på bröllopsdagen men eftersom såna saker behöver göras några dagar i förtid så fanns det inte så mycket mer att göra än att låta vår toastmaster förklara att det blivit lite ändringar.
 
(null)
 
 Bröllopsbingon som fanns med i programmet var mest där som en lite rolig grej och som en liten isbrytare ifall det skulle bli tyst vid borden. Det var dock inte tyst en sekund knappt och den där bingon tog verkligen fram tävlingsinstinken hos många, haha! Vi hade lite priser när man fått en, två, tre eller fyra rader och jag kan säga att vissa jobbade hårt för att kunna skrika BINGO! Så den var verkligen ett lyckat inslag i programmet. Tips tips!
 
Våra vigselprogram gjorde vi lite enklare än festprogrammen men ändå i samma tema. Det krävdes en del arbete med sax och lim för att få det som vi ville ha det, men vi hade hjälp av flera fina personer i vår närhet så det gick ändå hyffsat snabbt och smidigt. Jag är väldigt nöjd med hur de blev och hur fint de passade in med resten av temat och färgerna. Vi valde till exempel att ha jutesnöre på festprogram, vigselprogram och runt servetterna med placeringskorten. Plus att det fanns löpare på borden i juteväv. Ljusen som stod på borden hade även i princip samma gröna färg som vigselprogrammen.
 
(null)
 
Jag är verkligen supernöjd som sagt och det ska bli kul att kunna spara ett exemplar av varje som minne.
 

Kommentera här: